Фінляндія, яка вистояла проти російської агресії, як ніхто розуміє наміри й плани ворога

У межах робочого візиту урядової делегації у Гельсінкі (Фінляндія) відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та спікера Парламенту Фінляндії Юссі Халла-Ахо.

Сторони насамперед порушили питання оборони й безпеки. І зосередили увагу на протидії гібридній агресії ворога.

Денис Шмигаль зауважив, що Фінляндія, яка вистояла проти російської агресії, як ніхто розуміє наміри й плани ворога. Юссі Халла-Ахо зі свого боку підкреслив, що Фінляндія з власної історії розуміє, чому росію треба спинити в Україні.

Учасники зустрічі також обговорили підтримку на шляху нашої держави в ЄС і НАТО.

«Україна однозначно посилить східний фланг Альянсу, гарантуючи безпеку європейським країнам», — наголосив Прем’єр-міністр України.

Денис Шмигаль подякував спікеру за його особисте сприяння визнанню Фінляндією Голодомору геноцидом українського народу.

«Пам'ятаємо потужний виступ пана Юссі Халла-Ахо українською мовою у Верховній Раді України у листопаді минулого року. Він тоді влучно зазначив: «Своєю героїчною боротьбою українці не лише заслужили на повагу всього цивілізованого світу, а також дали нам сміливість діяти», — зазначив очільник українського Уряду.

Денис Шмигаль подякував спікеру за всю підтримку, яку він надає особисто та від імені Парламенту Фінляндії.

https://www.kmu.gov.ua/news/finliandiia-iaka-vystoiala-proty-rosiiskoi-ahresii-iak-nikhto-rozumiie-namiry-i-plany-voroha-denys-shmyhal-na-zustrichi-zi-spikerom-parlamentu-finliandii