Перший віцеспікер Олександр Корнієнко зустрівся з Першим віцепрем’єр міністром - Міністром внутрішніх справ Чехії Вітом Ракушаном

У межах робочого візиту до Чеської Республіки Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко зустрівся з Першим віцепрем’єр міністром - Міністром внутрішніх справ Чеської Республіки Вітом Ракушаном.

Під час зустрічі Олександр Корнієнко поінформував чеського колегу про поточну ситуацію в України, зокрема, про внутрішню міграцію населення, стан енергетичної сфери, наслідки ворожих атак та спричинені ними виклики.

«Обговорили також європейську та євроатлантичну інтеграцію України — серед українців високий рівень підтримки обраного шляху. Поділився результатами роботи у цьому напрямі та наші плани щодо подальших кроків», — повідомив Олександр Корнієнко.

Порушили й питання повернення додому українців, які через повномасштабне вторгнення рф були змушені виїхати за кордон. «Подякував за підтримку нашого народу та наданий прихисток у цей важкий час», — зазначив Перший віцеспікер.

У цьому контексті Олександр Корнієнко поділився ідеєю створення Міністерства єдності, що працюватиме із зовнішньо переміщеними особами, які, зокрема, перебувають у Німеччині, Польщі та Чехії. У планах — відкриття представництв цього Міністерства у вказаних країнах.

«Україна продемонструвала, що завжди готова допомогти у складних ситуаціях, розвивати співпрацю та поглиблювати її. Для нас важливо, що Чехія разом з нами. І разом працюємо над справедливістю та стабілізацією безпекової ситуації», — резюмував Перший заступник Голови Верховної Ради України.

https://www.rada.gov.ua/news/Top-novyna/254598.html