Україна наполегливо працюватиме над приведенням свого законодавства у відповідність до права ЄС

У межах робочого візиту до Чеської Республіки Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко зустрівся із заступником Голови Палати депутатів Парламенту Чехії Яном Бартошеком.

Під час зустрічі Олександр Корнієнко акцентував увагу на інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО. «Зокрема, розповів про євроінтеграційний етап, який зараз проходимо, – двосторонні зустрічі в межах скринінгу, які відбулися у Брюсселі. Запевнив, що Україна наполегливо працюватиме над приведенням свого законодавства у відповідність до права ЄС», – повідомив Перший віцеспікер.

Для України є важливим досвід Чехії щодо набуття членства в Євросоюзі. Сторони обговорили формат відповідних консультацій. «Запропонував у межах нашої співпраці створити Міжпарламентську асамблею Україна-Чехія», – повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради України.

Олександр Корнієнко також наголосив на важливості визнання Чехією депортації кримськотатарського народу з Криму у 1944 році актом геноциду, додавши, що Україна очікує на ухвалення відповідного рішення.

Окрему увагу було приділено наданій Україні військовій допомозі. «Українські воїни вдячні за всі надані пакети. Але війна триває, і завжди потребуємо посилення – зокрема, ППО та постачання снарядів», – зауважив Перший віцеспікер.

Олександр Корнієнко подякував Чехії за підтримку, яку наша держава високо цінує. «Дякуємо, що на цьому шляху до наших цілей та справедливого миру ми рухаємося разом», – резюмував він.

https://www.rada.gov.ua/news/Top-novyna/254601.html