Євген Перебийніс прийняв копії вірчих грамот у новопризначеного посла Албанії Ернала Філо

 

міністерство закордонних справ україни - євген перебийніс прийняв копії вірчих грамот у новопризначеного посла албанії ернала філо

4 жовтня заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс прийняв копії вірчих грамот у посла Республіки Албанія в Україні Ернала Філо. Він стане першим послом цієї країни в нашій державі.

Заступник міністра привітав Ернала Філо з початком його дипломатичної місії в Україні та високо відзначив рішення уряду Албанії відкрити Посольство в Києві. «Це є історичним кроком для розвитку двосторонніх українсько-албанських відносин», - зазначив Євген Перебийніс.

Він висловив вдячність за послідовну підтримку Албанією нашої держави у боротьбі з повномасштабною російською агресією, у тому числі шляхом надання Україні військової допомоги.

Співрозмовники обговорили участь Албанії в реалізації Формули миру Президента України Володимира Зеленського, підтримку цією країною вступу України до НАТО, а також взаємодію двох держав на шляху до набуття членства в Європейському Союзі.

Посол, у свою чергу, запевнив у незмінній позиції Албанії щодо підтримки територіальної цілісності і суверенітету України та підтвердив налаштованість до подальшого розвитку дружніх відносин.

https://mfa.gov.ua/news/