Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся зі Спікером Палати представників Нідерландів Мартіном Босмою

Зустріч відбулась в рамках Саміту голів парламентів держав-членів НАТО, який проходить 08-09 липня у Вашингтоні, США. Головною метою візиту Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука є забезпечення всебічної допомоги України у її боротьбі із російським агресором та питання членства України у Північноатлантичному Альянсі.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук почав зустріч з повідомлення про ракетну атаку росіян на міста України і особливо на столичну дитячу лікарню «Охматдит». «Сьогодні росія вчинила один з найкривавіших воєнних злочинів — поцілила у центральну дитячу лікарню, де лікують найскладніші захворювання у дітей», – наголосив він.

Водночас, Спікер українського Парламенту акцентував на тому, що весь світ побачив черговий приклад солідарності українського народу: «Люди одразу стали один біля одного і почали розбирати завали, утворились цілі затори з автомобілів, які везли воду та іншу допомогу тим, хто постраждав від вибухів». Руслан Стефанчук закликав колегу та міжнародних партнерів продовжувати надавати сталу підтримку Україні та безперебійну допомогу, передусім військову. 

Значну увагу під час зустрічі сторони приділили шляху України до членства в НАТО. «Я дуже сподіваюся і буду просити моїх колег-спікерів зробити все для того, щоб НАТО врешті-решт зважилося на потужне рішення для України, яке б наблизило нас до Альянсу. І тому я, як спікер українського Парламенту хочу просити вас і інших моїх колег допомогти Україні в реалізації цієї ідеї», - наголосив Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради України подякував за допомогу, яку отримала Україна від Нідерландів, насамперед військову, фінансову та гуманітарну.

«Вкрай важлива, і ми дуже цінуємо ініціативу Нідерландів щодо спільного з партнерами постачання в Україну системи «Patriot». Без закритого неба російський терор буде продовжуватись і надалі», – сказав Спікер Парламенту.

https://www.rada.gov.ua/news/Top-novyna/251454.html