Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся зі спікерами обох палат парламенту Італії

В рамках Саміту голів парламентів держав-членів НАТО, який проходить 09 липня у Вашингтоні (США), Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся із Президентом Палати депутатів Італії Лоренцо Фонтаною та Президентом Сенату Італії Іньяціо Ла Русса.

Під час зустрічі з Лоренцо Фонтаною Спікер українського Парламенту поінформував колегу про наслідки російського удару по Україні 8 липня, в результаті якого загинули та постраждали мирні громадяни.

Руслан Стефанчук наголосив, що вчорашньою атакою путін кинув виклик всьому цивілізованому світу. «І світ повинен дати рішучу відповідь на це», – підкреслив він.

Головну увагу під час зустрічі зі своїм колегою Голова Верховної Ради України зосередив на питанні зміцнення обороноздатності України. Руслан Стефанчук закликав Президента Палати депутатів Італії до подальшої підтримки України, передусім оборонної. «Україна повинна мати достатньо зброї для захисту. Наші Збройні сили потребують додаткових систем ППО та ракет до них. Так само Україна потребує далекобійних ракет», – наголосив Спікер українського Парламенту.

Він також зазначив, що для України незмінним залишається прагнення стати повноправним членом НАТО. «Ми очікуємо від Саміту НАТО рішень, які наблизять Україну до Альянсу», – підкреслив Руслан Стефанчук.

На зустрічі із Президентом Сенату Італії Іньяціо Ла Русса, Голова Верховної Ради України подякував Італії за непохитну, послідовну підтримку України та солідарність з українським народом. 

Значну увагу під час зустрічі сторони також приділили безпековій ситуації, наслідкам російської збройної агресії та руйнуванням внаслідок обстрілів російськими терористами.

https://www.rada.gov.ua/news/Top-novyna/251502.html