Євген Перебийніс прийняв копії вірчих грамот у новопризначеного посла Азербайджану в Україні Сеймура Мардалієва

 

міністерство закордонних справ україни - євген перебийніс прийняв копії вірчих грамот у новопризначеного посла азербайджану в україні сеймура мардалієва

Заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс прийняв копії вірчих грамот у новопризначеного посла Азербайджанської Республіки в Україні Сеймура Мардалієва. 

Заступник міністра позитивно відзначив активізацію протягом останнього часу двостороннього політичного діалогу та висловив сподівання на подальшу підтримку Азербайджаном України у її боротьбі проти російської агресії, закликавши, зокрема, азербайджанську сторону приєднатися до «Формули миру» Президента України Володимира Зеленського.

Євген Перебийніс подякував Азербайджану за надану гуманітарну допомогу, в тому числі за рішення щодо реабілітації в Азербайджані українських громадян та організацію відпочинку дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій.

Зі свого боку, Сеймур Мардалієв поінформував про направлення Азербайджаном до України додаткового вантажу гуманітарної допомоги з метою ліквідації наслідків підриву Росією Каховської ГЕС. Посол також запевнив у незмінній підтримці Азербайджаном суверенітету та територіальної цілісності України й наголосив на готовності його держави й надалі посилювати практичну допомогу Україні та зміцнювати співпрацю між Києвом та Баку.

https://mfa.gov.ua