Євген Перебийніс прийняв копії вірчих грамот у новопризначеного посла Швейцарської Конфедерації в Україні Фелікса Бауманна

 

міністерство закордонних справ україни - євген перебийніс прийняв копії вірчих грамот у новопризначеного посла швейцарської конфедерації в  україні фелікса бауманна

Заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс прийняв копії вірчих грамот у новопризначеного посла Швейцарської Конфедерації в Україні Фелікса Бауманна.

Заступник міністра висловив вдячність за підтримку Швейцарією суверенітету і територіальної цілісності України та практичну допомогу, яка надається нашій державі з початку повномасштабної війни РФ проти України.

Євген Перебийніс поінформував про наслідки вчиненого агресором чергового акту тероризму - підриву Каховської ГЕС у Херсонській області, підкресливши необхідність об’єднання зусиль міжнародної спільноти з метою упередження повторення подібних злочинів.   

Заступник міністра наголосив на важливості продовження допомоги Швейцарії Україні, зокрема в питаннях гуманітарного розмінування, будівництва укриттів та зацікавленості в участі швейцарського бізнесу в проєктах з відбудови критичної та цивільної інфраструктури. 

Євген Перебийніс окремо подякував за важливе рішення Ради Кантонів  Федеральних Зборів Швейцарії про внесення змін до швейцарського законодавства, які спрощують порядок реекспорту зброї, та висловив сподівання на підтримку цього рішення нижньою палатою законодавчого органу.

Посол Фелікс Бауманн, в свою чергу, висловив налаштованість сприяти активізації та поглибленню взаємодії між двома країнами на всіх напрямах та забезпечувати підтримку України задля відновлення миру в Європі.

https://mfa.gov.ua