У Скибині на Київщині освячено пам’ятний знак на місці переможного бою українського війська

На запрошення голови парафії преподобного Амфілохія Почаївського УПЦ Київського Патріархату села Скибин Київської області Володимира Скорика, архієпископ Переяславський і Білоцерківський Андрій з архіпастирським візитом відвідав громаду села.

Архіпастир звершив подячний молебень та освятив пам’ятний знак, встановлений на місці бою, як відзначення героїзму воїнів Збройних Сил України, які 9 березня 2022 року зупинили під селом Скибин і змусили відступити російські окупаційні війська. Під час битви з російським агресором наші хоробрі захисники знищили у селі 19 російських танків, БМП і БТРів.

«Цей пам’ятний знак символізує собою стрілу з тризубом і полум’я, яке наче сходить з неба на ворогів і знищує їх. Це є свідчення і пам’ять на всі подальші покоління про тих воїнів-захисників, які звершили героїчний вчинок зупинивши тут, у цьому селі, на цьому місці ворожу орду російської армії. Зупинили і не дали далі пройти. Завдяки героїзму, сміливості і мужності, яку проявили, не жаліючи ні свого здоров’я, ні життя. Бог все бачить! Бог бачить ту жертовність яку проявили воїни, я думаю, що і багато інших односельчан проявили свою жертовність і героїзм в тому, щоб зупинити ворогів. Кожний із вас отримаєте від Господа свою нагороду, головна нагорода, звісно що є у Царстві Небесному, бо тут життя тимчасове і воно дуже швидко минає, а на небі буде нескінченне благодатне життя для тих людей, які поклали свою душу за своїх рідних, близьких, за друзів. Сам Бог сказав: «Немає більше від тієї любови, як хто душу свою покладе за друзів своїх» (Ін. 15:13). Але у знак майбутньої, головної нагороди, яку ви отримаєте на небі, Бог, руками нашого Святійшого Патріарха Філарета, нагороджує вас тут, на землі!» – сказав архіпастир.

Від імені та з благословення Святійшого Патріарха Філарета архієпископ Андрій вручив воїнам-захисникам медалі «За жертовність і любов до України» та зазначив: «Ця медаль засвідчує героїчний вчинок, який ви вчинили тут, на цьому місці, але мені відомо, що ви ще зупиняли ворога у м. Бахмуті. Це означає, що ваш героїзм є великий і надзвичайно цінний не тільки в масштабах Київщини, а і для всієї України. Тому нехай Господь дає вам здоров’я, сили і зберігає ваше життя на довгії та благії літа. Дякую вам за ваш героїзм, любов і жертовність, яку ви проявили захищаючи Київщину і всю нашу Батьківщину!»

Разом з воїнами молилися односельчани та засновник Благодійного фонду «Планета» Олександр Травянко, який неодноразово допомагав жителям села продуктовими наборами – сім’ям, які постраждали від російської агресії та нашим воїнам всім необхідним для фронту.

 

Пресслужба Київської патріархії

за матеріалами фейсбук-сторінки архієпископа Андрія