Євген Перебийніс зустрівся із заступником міністра закордонних справ Литовської Республіки Мантасом Адомєнасом

 

16 лютого заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс провів зустріч із заступником міністра закордонних справ Литовської Республіки Мантасом Адомєнасом.

Євген Перебийніс привітав литовського колегу зі 105-ю річницею відновлення Литовської Держави та висловив вдячність за непохитну солідарність та всебічну підтримку України в протистоянні державі-агресору. Заступник міністра окремо наголосив на тому, що в Україні високо цінують безпрецедентну військово-технічну, фінансову та гуманітарну допомогу Вільнюса задля перемоги над агресором та захисту спільних для двох народів демократичних цінностей.

Мантас Адомєнас запевнив, що Литва й надалі всебічно підтримуватиме Україну у протистоянні з агресором, а також на шляху нашої держави до членства в ЄС та НАТО.

Євген Перебийніс та Мантас Адомєнас приділили окрему увагу координації спільних кроків зовнішньополітичних відомств у питанні набуття Україною членства в ЄС, підготовці до Вільнюського саміту НАТО, а також подальшій взаємодії в рамках Люблінського трикутника й активізації роботи в рамках міжурядової українсько-литовської комісії.

За підсумками зустрічі співрозмовники досягли домовленості про тісну взаємодію з метою посилення санкційного тиску ЄС на Росію та якнайшвидшого запровадження максимально потужного 10-го пакету санкцій ЄС, започаткування діяльності Спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії РФ проти України, а також поглиблення співпраці України та Литви на майданчиках міжнародних організацій.