Щиро вітаємо з Днем Військово-Морських Сил України!

 

Шановні військові моряки!

Дорогі ветерани!

Щиро вітаємо вас із Днем Військово-Морських Сил Збройних Сил України!

Сучасні Військово-Морські Сили України – це «воїни трьох стихій», які виконують поставлені завдання за будь-яких умов бойової обстановки. Вони трощать ворогів на морі, на суші, в повітрі.

Сьогодні військовослужбовці ВМС захищають Україну від російських загарбників на одних з найважливіших ділянках нашої оборони – в Чорноморському регіоні та південних рубежах держави. У боях з агресором проявляють незламний бойовий дух, мужність і професіоналізм.

Воїни морського компоненту оборони держави дають рішучу відсіч ворогу й впевнено стоять на заваді злочинним планам кремля знищити незалежну Україну.

За 130 днів великої визвольної війни Українського народу проти окупанта ми стали свідками трагічних подій, героїзму та віри у нашу Перемогу.

Ми захоплювалися героїзмом морських піхотинців під час оборони Азовсталі. Навічно у наших серцях будуть закарбовані імена усіх військовослужбовців ВМС, які загинули у боротьбі із російськими загарбниками.

За жертовність та сумлінне виконання військового обов’язку, вісім воїнів Військово-Морських Сил ЗСУ стали Героями України. На жаль, троє військовослужбовців удостоєні найвищої державної нагороди – посмертно.

Згадуємо відвагу пілотів морської авіації, які наносили ураження противнику у морі й на острові Зміїний, не допустивши панування ворога в повітрі. У тих боях за рідну землю назавжди пішов у небо заступник Командувача ВМС, льотчик, Герой України полковник Ігор Бедзай.

Військові моряки завадили висадці морського десанту на Одещині. На їх рахунку десятки знищених суден держави-агресора. Мужні воїни ВМС відправили «годувати риб» флагман ворожого флоту – крейсер «москва». А вправні зенітники збивали з ПЗРК чимало ракет, які рф випустила по Одесі. Військовослужбовці ВМС врятували життя тисячам містян.

Завдяки пильності, героїзму та вмінням воювати за своє, нині Одеса, Миколаїв та інші міста півдня – залишаються під українськими прапорами! Ви – безстрашні вартові свободи!

Дякуємо військовим морякам за любов і відданість Україні! Ми пам’ятаємо, як ви вийшли із тимчасово окупованого росією Криму й одразу стали на захист України на Донбасі.

Наші воїни ВМС опанували стандарти НАТО, а сьогодні впевнено та професійно застосовують озброєння і військову техніку держав Альянсу для відбиття широкомасштабного вторгнення росіян.

Віримо, що настане час, коли Військово-Морські Сили України знову постануть у всій своїй могутності і красі. З побудованими морськими базами, сучасним озброєнням, славними моряками-переможцями! Дякуємо за мужність і самопожертву, які ви демонструєте у боях з російським агресором. Ворог не панує ні в морі, ні на суходолі, ні в небі, адже там господарі – українські «воїни трьох стихій».

Слава Військово-Морським Силам України!

Слава Україні!

https://www.mil.gov.ua/news