Патріарх Філарет відзначив співробітників СБУ, які брали участь у визволенні Київщини

Святійший Патріарх Київській і всієї Руси-України Філарет у своїй резиденції нагородив церковними відзнаками співробітників Служби безпеки України, які брали безпосередню участь у захисті незалежності та територіальної цілісності України під час російсько-української війни, зокрема, у бойових діях, звільняючи від окупантів Київщину.

«Завдяки вашій жертовності, любові до України, наша держава є вільною і вороги до цього часу її не підкорили. Ми твердо переконані, що Росія ніколи не зможе здолати Україну. Не подолає, бо є такі, як ви, які не шкодують свого життя заради Вітчизни. Христос сказав: ніхто не має більшої любові, як той, хто душу свою віддає за ближніх своїх. Коли ви піднялися на захист України, ви  не думали про себе, а думали, як захистити Україну. Оце і є найвища любов, про яку казав Христос. А якщо він так сказав, то це є Істина. Бо Христос – то не просто людина, а Бог, який завжди говорить Істину. І нагорода вам від Бога буде велика. Бо те, чим вас відзначає держава та Церква, є лише символами. А правдива нагорода буде від Бога. Своїм служінням ви обрали блаженне вічне життя. Я вітаю вас із найбільшою нагородою від Бога, вітаю з тим, що у вас у серці є любов до ближніх своїх і своєї Батьківщини» – сказав Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату.

«Дякую за те, що бережете Україну, як Незалежну державу. Вірю, що ми скоро повернемо Крим і Донбас, і вся Україна буде українською, єдиною, суверенною та процвітаючою. По-іншому не може бути, адже Бог із нами. А Бог із нами, бо правда з нами. Ми не захоплюємо чужі землі, а бережемо свою, захищаємо свій народ. Тому ми вже перемагаємо ворога та й переможемо остаточно», – додав Патріарх Філарет після вручення церковних орденів і медалей.

Святійший Патріарх відзначив Орденом Святого рівноапостольного князя Володимира, зокрема, майора СБУ Віталія Краснюка – посмертно. Він поклав своє життя 10 березня у запеклих боях, визволяючи Чернігівщину від російських окупантів.

«Хочу подякувати за високі церковні нагороди. Особливо ж за вшанування нашого загиблого побратима. Він був достойною людиною та справжнім воїном. Ми відчуваємо вашу духовну підтримку та свідомі того, що український народ нині захищає від російського імперіалізму не лише себе, але й усю Європу та весь світ. Український народ продемонстрував незламність духу та справжній героїзм», – сказав від імені присутніх перший заступник начальника ДЗНД Служби безпеки України, полковник Роман Матковський.

Наприкінці зустрічі Святійший Патріарх Філарет поблагословив усіх присутніх на подальші звершення, побажав перемоги Україні та вручив на пам’ять видання Київської Патріархії.

 

Пресслужба Київської Патріархії

https://www.cerkva.info/